De beste autotechnicus van Nederland woont in Leuth

LEUTH – Jan Verheijen uit Leuth stond van 15 t/m 17 maart in de finale van de Skills Heroes vakwedstrijden en mocht in de categorie autotechniek de gouden medaille in ontvangst nemen.

EK in Budapest

Hij mag zich nu Nederlands Kampioen Autotechniek noemen en gaat, mede door z’n hoge score behaald tijdens de finale, Nederland vertegenwoordigen op de Europese kampioenschappen die eind september in Budapest gaan plaatsvinden.

Baan aangeboden

Jan Verheijen rondt dit jaar de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s af aan de ROC Nijmegen. Als winnaar kreeg hij meteen een baan als technisch specialist aangeboden door Audi Nederland. “Ik ben echt heel erg blij met het resultaat! Iedere mbo-student die ervoor wil gaan moet dit een keer meemaken”, zegt hij.

Technische kennis

Wat met name opviel is zijn enorme technische kennis en z’n gedrevenheid, zo loste hij als enige kandidaat een technisch ingewikkelde storing binnen een half uur op. ROC Nijmegen is trots op dit behaalde resultaat en ziet Jan dan ook als een serieuze kandidaat voor het Europees kampioenschap.

Goed op het CV

Ed Clevers, projectleider Skills Heroes bij ROC Nijmegen: “Wij bieden onze studenten de mogelijkheid om mee te doen aan de Skills Heroes-vakwedstrijden omdat dit een mooie ervaring is die natuurlijk hartstikke goed staat op hun CV. Ze leren experts kennen uit hun vakgebied en vergroten zo ook hun netwerk. Tijdens deze finale kon je ook zien hoe betrokken het bedrijfsleven is bij de vakkampioenschappen. Zo kregen meerdere winnaars al direct een baan aangeboden!”

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen