D66 Berg en Dal wil meer info over “Spoorlaan-misser”

GROESBEEK – D66 Berg en Dal heeft kritische vragen gesteld naar aanleiding van de forse overschrijding van het budget van het Spoorlaan-project in Groesbeek.


Mei 2017, vlak voor de opening van de eerste supermarkt. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Op een budget van 1.3 miljoen blijkt een tekort van € 494.000,- te zijn, een misser van bijna 40%.

Laat geïnformeerd

Het college is in december 2017 op de hoogte gebracht van de overschrijding, maar de raad werd pas een halfjaar later (eind mei) geïnformeerd. Daarover volgde een storm van kritiek tijdens de carousselvergadering twee weken geleden.

Onvoldoende

De gemeenteraad heeft op verzoek wat aanvullende informatie gekregen over hoe het proces is verlopen. Volgens D66 maakt deze informatie onvoldoende inzichtelijk hoe de tekorten zijn ontstaan. Daarom worden er door fractievoorzitter Tessa Vorderman maar liefst 12 raadsvragen gesteld. Het zijn er dus nogal wat, vandaar dat we het pakket even achter een linkje (klik) zetten.

“Niets opgenomen in collegebesluiten”

Volgens D66 is er bij de collegebesluiten niets te vinden over de overschrijding. “Waarom is van de vermelding aan het college van de budgetoverschrijding, niets opgenomen in de collegebesluiten? Wie is hiervoor verantwoordelijk?”, is de vraag daarover. De partij wil ook weten welke uitgaven er op welk moment zijn gedaan, hoe de besluitvorming van geldstromen is geregeld en wie inzicht heeft in de te sluiten contracten en de financiële consequenties daarvan.

Meer vragen

Verder vraagt Vorderman wanneer voormalig wethouder Sjaak Thijssen op de hoogte is gesteld en vervolgens het college. Ook worden er nog vragen gesteld over de projectgroep, de bodemverontreiniging en het volgens D66 niet adequaat handelen van de ambtelijke organisatie.

Er volgt een evaluatieonderzoek door een extern onderzoeksbureau, heeft het college de raad al laten weten. De resultaten worden deze zomer verwacht. De raad zal op basis daarvan beslissen wat de vervolgstappen zijn.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen