Cursus “Omgaan met psychose en depressie” van Indigo

NIJMEGEN – Dit najaar organiseert Indigo Gelderland in Nijmegen de cursussen ‘Omgaan met psychose’ en ‘Omgaan met depressie’ voor familieleden en naastbetrokkenen uit gemeente Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Nijmegen en Wijchen.

De twee cursussen

Op donderdag 13 september 2018 van 16.00-18.00 uur start de cursus ‘Omgaan met Psychose’. Deze cursus is bedoeld voor familieleden en naasten van mensen met een psychose. Op dinsdag 25 september 2018 van 16.00-18.00 uur start de cursus ‘Omgaan met depressie’. Deze cursus is bedoeld voor familieleden en naasten van mensen met een depressie.

Ziektebeeld

In de cursussen leer je over het ziektebeeld en vooral hoe je omgaat met iemand met de psychische aandoening. De cursussen werden door eerdere deelnemers als positief en helpend ervaren. Zij geven aan dat de ervaren belasting als gevolg van de psychische ziekte is verminderd.

Aanmelden en info

De cursussen bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt u aangeboden door Indigo. Voorafgaand vinden er kennismakingsgesprekken plaats. Aanmelding, informatie en opgave kan bij Indigo via info@indigogelderland.nl of 026-3124483.

Quotes

Olga: “In het begin zag ik er tegenop om met vreemden te praten, maar ik heb vooral steun gehad aan het contact met lotgenoten en veel tips gekregen hoe ermee om te gaan”.

Theo: “Een psychose echt begrijpen, is denk ik niet mogelijk. Op de cursus heb ik wel geleerd hoe je beter omgaat met iemand die het heeft en hoe ik er zelf niet onderdoor ga”.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen