Cursus “Omgaan met Borderline” start in maart 2018

REGIO – Op dinsdag 6 maart 2018 van 19.00-21.00 uur start de cursus “Omgaan met Borderline”. Deze is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een borderlinestoornis.

Cursus

Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag. De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderline gedrag is afgenomen.

Moeizaam contact

Het contact tussen diegene met borderline en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) verloopt vaak moeizaam. Er is veel teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. De onvoorspelbaarheid en de wisselende (soms heftige) emotionele reacties van diegene met borderline vraagt veel van familieleden.

Anders gedragen

In de cursus leren familieleden, hoe het gedrag van degene met borderline hen beïnvloedt en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Dit helpt familieleden om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline. Enkele quotes van deelnemers staan hieronder:

“Ik heb zelf handvatten voor effectiever gedrag gekregen. Mijn vrouw en ik delen veel meer inzichten dan tevoren en kunnen elkaar beter verstaan. De relatie met mijn dochter profiteert hiervan”.

“Handvatten in omgang met mijn partner gekregen. Inzicht waar ik wel en geen invloed op heb (zijn gedrag). Bewust worden van mijn grenzen en het belang deze goed af te bakenen”.

“Erg goede mix tussen theorie en praktische toepassing (in een groep dus veel (h)erkenning). Zeer professionele begeleiding. Het lijkt misschien overdreven, maar hier zouden zoveel meer mensen iets aan hebben”.

Aanmelden

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt u aangeboden door Indigo. Aanmelding, informatie en opgave Indigo via info@indigogelderland.nl of T 026-3124483.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen