Cursus ‘eerste hulp bij psychische problemen’

GEMEENTE BERG EN DAL – Vanaf april wordt de cursus ‘eerste hulp bij psychische problemen’ georganiseerd in de gemeente Berg en Dal.

De officiële naam is Training Mental Health First Aid (MHFA). Het is een soort EHBO-training maar dan voor psychische problemen. De cursus is gratis en bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur.

Voor wie?

Iedereen kan aan de training meedoen. Deelnemers hoeven geen zorgopleiding te hebben gevolgd. Professionals kunnen meedoen, zoals leraren, ambtenaren, hulpverleners, e.a.. Maar ook inwoners en vrijwilligers in de wijk die op een andere manier te maken hebben met mensen met psychische problemen.

Wanneer?

De gratis cursus is op donderdag van 10.00 – 13.00 uur op 5 en 26 april, 7 en 21 juni. De locatie volgt nog. U kunt alleen meedoen als u bij alle vier de bijeenkomsten aanwezig kunt zijn. Bij volledige deelname ontvangt u een bewijs van deelname: een certificaat dat 3 jaar geldig is.

Aanmelden?

Wilt u zich aanmelden? Doe dit dan voor 19 maart bij mevrouw J. Kruimer via e-mail j.kruimer@bergendal.nl.

Wat leert u?

Met de training leert u hoe u moet omgaan met mensen met beginnende psychische problemen en met mensen die in een crisis verkeren. Ook krijgt u informatie over veelvoorkomende psychische problemen zoals depressie, angst, drugsgebruik en psychose. Na de training kunt u situaties beter inschatten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de training kunt u contact opnemen met Drs. Irm Staarink van Indigo Gelderland via I.staarink@indigogelderland.nl of tel. 026-3124483.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.