Burgemeester Slinkman onthult Buurtpreventiebord in Ooij

OOIJ – Burgemeester Mark Slinkman heeft vrijdagmorgen een WhatsApp–Buurtpreventiebord onthuld aan de Kerkdijk in Ooij.


Onthulling van het bord in Ooij. Foto en rechten: Henk Baron.

Hij deed dit samen met een van de beheersters, Roos Huberts.

Weinig kans voor inbrekers

De gemeente Berg en Dal plaats op alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord, waarop vermeld staat dat de bewoners een oogje in het zeil houden wat er in hun dorp gebeurt. Sinds vrijdagmorgen worden mogelijke inbrekers er in Ooij via een WhatsApp-Buurtpreventiebord erop geattendeerd dat zij in Ooij ook weinig kans maken om hun slag te slaan.

Ooij-West heeft nog een groep nodig

Een groot deel van Ooij is inmiddels aangesloten bij één van de vier BuurtsWhatsApp-groepen. Alleen aan de westkant van Ooij zoals de Prins Mauritsstraat en de Prins Hendrikstraat en omgeving is nog geen groep actief. Momenteel werken veel dorpen en buurten in Nederland met een BuurtWhatsApp.

7 dorpen volledig gedekt

Dat heeft ertoe geleid dat er criminelen zijn aangehouden en dat het aantal woninginbraken in sommige wijken is gehalveerd. Ooij is na Groesbeek, Leuth , Breedeweg, Millingen aan de Rijn, De Horst en Kekerdom nu al het zevende dorp in de gemeente Berg en Dal dat een dekkend aantal BuurtWhatsApp–groepen heeft. De vier buurten waar men zich nu kan aanmelden zijn: buurtappooyw4@gmail.com; buurtroos@gmail.com; veiligooij@gmail.com en ooijwijk3@gmail.com. Zoek je naar een buurtWhatsApp in je omgeving, kijk dan hier.

Aanmelden bij groep in Ooij

Heeft u zich nog niet aangemeld bij één van de groepen in Ooij? Dan kan dat nog. Hieronder informatie.

• Buurt 1, aanmelden via veiligooij@gmail.com

• Straten: Alverstraat, Bleistraat, Goudwindestraat, Karperstraat, Kerkdijk 4-22, Kon. Julianalaan 1-33, Kon. Wilhelminastraat 1-13, Prins Bernhardstraat 5-13, Prinses Beatrixstraat 3-53 en 2-34, Reiner van Ooiplein, Rietlanden, Rietvoornstraat.

• Buurt 2, aanmelden via buurtroos@gmail.com

• Straten: Spruitenkamp, Ooijse Bandijk (gedeeltelijk)

• Buurt 3, aanmelden via ooijwijk3@gmail.com

• Straten: Kerkdijk 1 en 26-32, Loeffenstraat, Marialaan 1-9, Meester Boutenstraat, Nassaustraat 6-50, Pastoor Smuldersstraat, Prins Bernhardstraat 2-24, Prinses Beatrixstraat 36-54, Prinses Christinastraat, Prinses Irenestraat, Wethouder Verrietstraat

• Buurt 4, aanmelden via buurtappooyw4@gmail.com

• Straten: Marialaan 2-84 en 11-85, Nassaustraat 19-35, Prins Clausstraat, Prins Willem Alexanderstraat, Prinses Beatrixstraat 57-67, Sint Hubertusweg 12, Stappershoefstraat, Struikenweg, Van de Venstraat, Van Steenstraat.

Artikel met dank aan Henk Baron.

Bron: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen