Boys in nacompetitie mogelijk tegen Achilles ’29 zondag 1

GROESBEEK-BREEDEWEG – Voor aanvang van de uitwedstrijd afgelopen zondag tegen Eldenia stond al vast dat Groesbeekse Boys aan de nacompetitie deel zou nemen.

Nog niet bekend was de inzet waarom het team uit Groesbeek-Breedeweg moest gaan strijden.

Periodetitel, maar toch spelen tegen degradatie

De tweede periodetitel was binnen gehaald welke recht geeft op een ticket naar de tweede klasse. Door de 6-4 nederlaag in Elden echter is Groesbeekse Boys deze competitie geëindigd op plaats twaalf van de ranglijst. Deze plaats veroordeeld Groesbeekse Boys nu tot het spelen tot nacompetitie met als inzet behoud in de derde klasse.

4-0 bij rust

Voor aanvang van de wedstrijd was duidelijk dat het een moeilijke opgave zou worden om minimaal één punt aan de wedstrijd in Elden over te houden. Eldenia stond tweede met één punt achterstand op koploper Eendracht ’30. Een kampioenschap hoorde daarom nog tot de mogelijkheid en al snel werd duidelijk dat de gastheren voor deze kans gingen. Bij het ingaan van de rust stond een 4-0 stand op het scorebord. Groesbeekse Boys- spelers Maarten v.d. Burg en Leroy Kersten hadden met schoten
op het doel niet het geluk aan hun zijde.

Doelpuntrijke tweede helft

Vijf minuten na de thee scoorde Dave Kleijnen de 4-1. Tien minuten later liep Eldenia weer uit. Een kwartier voor het eindsignaal kreeg Groesbeekse Boys toch hoop om het benodigde punt binnen te halen. Sander Bisseling en Dave Kleijnen zorgden voor een 5-3 stand. De Eldenia-doelman zorgde er daarna met enkele prima reddingen voor dat de 5-4 niet tot stand kwam en door een counter liep Eldenia weer uit. Ondanks dat Sander Bisseling zijn tweede treffer van de middag nog scoorde slaagde Groesbeekse Boys niet in de vooraf gestelde missie.

Boys mogelijk tegen Achilles ’29

Groesbeekse Boys speelt aanstaande zondag de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen een tegenstander uit de vierde klasse. Wie dit zal zijn is nog niet duidelijk, donderdag worden enkele restanten van niet uitgespeelde wedstrijden uit de vierde klasse gespeeld. Achilles ’29 zondag 1 lijkt hierbij de beste papieren te hebben. Sportpark Breedeweg is in ieder geval wel de locatie waarop gespeeld gaat worden.

Klik hier voor de stand van zaken in de Derde Klasse D.

Bron/Tekst: Groesbeekse Boys

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.