[Video] Bouwkeet bij kruisbeeld Stekkenberg blijft staan

GROESBEEK – Het bouwkeetje naast het kruisbeeld aan de Stekkenberg in Groesbeek blijft staan.


Video met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

De hekken worden vervangen door paaltjes. Dat laten burgemeester en wethouders weten op vragen van Sociaal Groesbeek hierover.

Slechte herinneringen

De lokale partij stelde vragen omdat de bouwkeet de plek van het Christusbeeld zou ontsieren, ook vanwege de hekken. Hans Peters en Wiebo Kersten kregen flashbacks naar een situatie 8 jaar geleden, toen er een groot reclamebord voor het beeld stond. Daarmee werd het onzichtbaar. Zo erg is het nu niet, maar voor Sociaal Groesbeek ernstig genoeg om het aan de kaak te stellen.

Andere plek niet mogelijk

Het college laat weten dat de plek na zorgvuldig overleg is gekozen en de stroom- en wateraansluitingen daar makkelijk zijn te realiseren. Sociaal Groesbeek wilde alles naar de overkant verhuizen, maar dat gaat niet. “De keet naar de overkant van de Maldensebaan verplaatsen brengt flinke meerkosten met zich mee,” weet B&W. De hekken zijn geplaatst om te voorkomen dat er naast de bouwkeet nog auto’s en andere materialen geplaatst worden.

Toch vinden burgemeester en wethouders dat de hekken “wat fors” zijn. Die worden vervangen door wat paaltjes met gladdraad, zodat het zicht op het kruisbeeld beter wordt.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl. Video: Streekomroep RN7.


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen