Bijzonder en openhartig gesprek in “Dorpsplein”

GROESBEEK – Programmamaker John Peters van het praatprogramma van omroep Berg en Dal, het Dorpsplein, heeft de afgelopen jaren regelmatig aandacht besteed aan het fenomeen moederdag.

Verschillende gasten

Gasten waren onder andere een hoogbejaarde moeder, moeder van een groot gezin, een moeder met werk en onderwerpen als moederschap tijdens de tweede wereldoorlog, moederschap in het algemeen en moeders en de opvoeding.

Overlijden kind

Zondag 14 mei 2017 was er een andersoortige invulling van het programma. Toen was Kristel op bezoek. Zij woont in de omgeving en is een jonge moeder van 40 jaar. September 2016 verloor zij haar zoon vanwege ernstige ziekte. Zij blijft moeder van haar zoon Luuk en heeft ook een dochter –Ellen- van elf jaar. Presentator John Peters praatte met haar over haar moederschap en dus over het overlijden van haar 12-jarige zoon en over haar dochter.

Verwerking

Hoe is de verwerking? Wat betekent rouw en gaat dat ooit over? Hoe reageert toch de omgeving? Hoe staat Kristel in het leven? Het was een bijzonder en openhartig gesprek. Met toestemming van Kristel wordt deze moederdaguitzending zondag 13 mei herhaald.

Te beluisteren van 13.00 uur tot 14.00 uur. Daarna nog vier weken te beluisteren via uitzending gemist bij omroep Berg en Dal.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen