Bijeenkomst Rijk van Nijmegen: Zorgeloos op vakantie

GEMEENTE BERG EN DAL – Wethouder Sylvia Fleuren is aanjager van het project ‘Zorgeloos op vakantie’ van het Rijk van Nijmegen (RVN@).

Aanbod toegankelijk voor mensen met een beperking

Zij wil het toeristische aanbod in de regio beter toegankelijk maken voor mensen met een fysieke beperking. En ze wil dat het Rijk van Nijmegen meer bekendheid krijgt als vakantiebestemming voor deze mensen. Op dinsdag 24 april is er een bijeenkomst over het project. Bent u ondernemer, zorgverlener of heeft u gewoon een heel goed idee? Dan bent u van harte welkom!

Workshop

U krijgt tijdens de bijeenkomst informatie over het project en over wat toegankelijk toerisme u kan bieden. Misschien wilt u deelnemen aan één van de workshops: onbeperkt bewegen door de regio; gastvrij online; en zoeken en boeken van zorgarrangementen.

Plaats en aanmelden

De bijeenkomst vind plaats op dinsdag 24 april van 13.00 – 17.00 uur in Hotel Erica, Molenbosweg 17 in Berg en Dal. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden is wel nodig. Dat kan via de website van RBTKan.

Op wie is het project gericht?

Het project ‘Zorgeloos op vakantie’ richt zich op mensen met een lichte zorgvraag of mobiliteitsbeperking. Denk bijvoorbeeld aan een gezin waarvan een ouder of kind afhankelijk is van een rolstoel. Of aan een ouder echtpaar waarvan een van de twee een lichte zorgvraag heeft. In Nederland hebben 1,7 miljoen mensen een fysieke beperking. Door de toenemende vergrijzing wordt dit aantal de komende jaren alleen maar groter. Mensen met een fysieke beperking gaan ook graag op vakantie. Maar helaas is er voor hen weinig aanbod.

Heeft u vragen?

Voor vragen over het project of de bijeenkomst neemt u contact op met Tessa Groenen: t.groenen@bergendal.nl.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen