Bijeenkomst over doortrekken Lange Paol in Millingen

MILLINGEN AAN DE RIJN – De gemeente is benieuwd wat omwonenden en weggebruikers in Millingen aan de Rijn vinden van het doortrekken van de Lange Paol.


De gemeente wil de straat “Lange Paol” doortrekken naar de Crumpsestraat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Er is een mogelijkheid om de Lange Paol door te trekken van Nielingen naar de Crumpsestraat.

Rechtstreekse verbinding

Hierdoor ontstaat een rechtstreekse verbinding tussen de Zeelandsestraat en de Crumpsestraat. Denk jij mee? Op donderdagavond 15 maart om 19.30 uur ben je van harte welkom in de kleine zaal van Hotel Millings Centrum aan de Heerbaan 186.

Verkeersstudie

De voormalige gemeente Millingen aan de Rijn had als wens om te onderzoeken of het verstandig is om de Lange Paol te verlengen naar de Crumpsestraat. In opdracht van de gemeente heeft Royal Haskoning DHV een verkeersstudie uitgevoerd. Hierin staan de effecten op het verkeer van een verbinding tussen de Zeelandsestraat en Crumpsestraat. Download de verkeersstudie hier.

Verslechtering verkeersveiligheid

Uit de studie blijkt onder andere dat bij het doortrekken van de Lange Paol er aanvullende maatregelen nodig zijn op de Crumpsestraat, omdat daar de verkeersveiligheid slechter wordt door de toename van verkeer in combinatie met het smalle wegprofiel. Ook zou de doorsteek alleen effect hebben op de directe omgeving (inwoners wijk Nielingen) en niet heel Millingen aan de Rijn. “De hinder op de Heerbaan blijft onveranderd”, staat er in de studie.

Fietsveiligheid Zeelandsestraat

Het is daarmee dan ook de vraag in hoeverre het doortrekken van de weg daadwerkelijk nut heeft. Wel is er een positief effect op de Zeelandsestraat, door een afname van verkeer van 1600 naar 1300 motorvoertuigen per dag. De Zeelandsestraat maakt deel uit van de fietsroute tussen Millingen aan de Rijn en Leuth, die ’s ochtends door scholieren wordt gebruikt.

[nggallery id=965]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl, gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen