Besteedbaar inkomen in Nijmegen lager dan regiogemeenten

NIJMEGEN/BERG EN DAL – Nijmegenaren hebben met 20.300 euro een minder doorsnee besteedbaar inkomen dan inwoners van andere gemeenten in het Rijk van Nijmegen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In Nijmegen hebben ze gemiddeld minder te besteden dan elders in de regio. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Inwoners uit de gemeente Berg en Dal zitten op 24.900 euro.

20.300 euro

De doorsnee Nijmeegse huishoudens hebben een inkomen van 20,3 duizend euro. Dat is opvallend minder dan de omliggende gemeenten. Zo hebben de huishoudens in Beuningen en Druten respectievelijk 26,5 duizend euro en 25,8 duizend euro te besteden.

Gemiddeld inkomen in Berg en Dal

Ook Wijchen (26,3), Berg en Dal (24,9) en Overbetuwe (26,8) hebben een hoger gemiddeld besteedbaar inkomen dan Nijmegen. De gemeentes Heumen en Mook en Middelaar spannen de kroon in de regio. Die gemeenten hebben 28,7 duizend euro(Heumen) en 29,2 duizend euro (Mook en Middelaar) te besteden.

Vergelijkbare cijfers andere steden

Nijmegen is hierin niet uniek. In de randgemeenten van de steden Utrecht, Eindhoven en Tilburg zijn vergelijkbare cijfers te zien. Ook in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Breda en Groningen is te zien dat het doorsnee inkomen in de randgemeenten groter is dan in de stad.

Een verklaring voor de cijfers zou het aantal studenten dat in Nijmegen woont kunnen zijn. Er wonen daar relatief veel studenten.

Artikel met dank aan mediapartner Streekomroep RN7.

Bron/Tekst: Streekomroep RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.