Berg en Dal wil bedrijventerrein Hulsbeek in Groesbeek ontwikkelen

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal wil een start gaan maken met het ontwikkelen van bedrijventerrein Hulsbeek in Groesbeek.


Het stuk grond aan de Hulsbroek. Op de achtergrond links de wijk “Bezembinder”, midden “Klompenmaker” en rechts sporthal Heuvelland. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Tevens wordt er middels een enquête onderzoek gedaan naar de parkeerbehoefte in verband met vrije rijders van vrachtwagens en touringcars.

Proces eerder stopgezet

Het bestemmingsplanproces voor dit terrein is in 2014 stop gezet, omdat de gemeente toen nog niet voldoende kon motiveren waarom uitbreiding noodzakelijk was. Er waren elders nog voldoende bedrijfskavels beschikbaar. De markt is inmiddels aangetrokken, veel kavels zijn verkocht en daarom hebben burgemeester en wethouders deze week besloten het plan weer op te pakken. “We kunnen, mede gelet op de huidige behoefte en vraag naar kavels, aantonen dat we deze grond nodig hebben”, aldus het college.

Lokale bedrijfjes

De locatie Hulsbeek, gelegen tussen de weg Hulsbroek en sporthal Heuvelland, is volgens het college zeer geschikt voor de vestiging van kleine lokale bedrijfjes. Deze hebben een lichtere milieubelasting. Vanwege de nieuwbouwwoningen in de buurt (aan de Klompenmaker en Bezembinder, red.) is het de bedoeling de kavels die daar dicht bij zijn gelegen, uit te geven voor bedrijven in een lichtere milieucategorie.

Al interesse

Op het nieuwe bedrijventerrein wordt 1,8ha aan bedrijfsgrond ontwikkeld. Dat zou goed moeten zijn voor 8 tot 12 bedrijfskavels. Drie geïnteresseerden zijn in ieder geval sportschool Active Studio, fysiotherapiepraktijk Fysio024 en sloopaannemer Van Kesteren. Het laatste bedrijf is al jarenlang in de nabijheid gevestigd en wil uitbreiden met circa 5.000m2. Het is alleen nog niet zeker of een deel van de openbare weg (Mies) bij die uitbreiding betrokken wordt.

Het college moet eerst nog in gesprek met de provincie Gelderland over de plannen. Bij goedkeuring kan de procedure voor de ontwikkeling van het zevende bedrijventerrein in de gemeente vervolgd worden.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen