Berg en Dal koopt cursus “Eerste hulp bij psychische problemen” in

GEMEENTE BERG EN DAL – Vrijwilligers en professionals in de gemeente Berg en Dal die te maken krijgen met mensen die psychische problemen hebben, kunnen binnenkort deelnemen aan de cursus “Eerste hulp bij psychische problemen”.

De gemeente Berg en Dal heeft de cursus ingekocht bij aanbieder Indigo Gelderland.

Mental Health First Aid

De cursus Mental Health First Aid (MHFA) komt oorspronkelijk uit Australië (sinds 2000) en leert mensen om te gaan met de mensen die een psychische aandoening hebben. Vrijwilligers en professionals hebben niet altijd een uitgebreide zorgopleiding, vinden het moeilijk om met bepaalde situaties om te gaan en kunnen op deze manier toch wat extra kennis op doen. En eerste hulp bieden.

Problematiek de wijk in

De gemeente Berg en Dal streeft er naar dat mensen met een psychiatrische achtergrond zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en leven. Dat is niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook omdat dat het herstel bevordert. De komende jaren zullen dan ook steeds meer “verwarde personen” thuis ondersteuning krijgen in plaats van het beschermd wonen elders. “GGZ-problematiek komt steeds meer de wijk in, daarom zijn we in Groesbeek de pilot “Wijkgerichte GGZ” gestart”, aldus burgemeester en wethouders.

Cursus

De cursus kost € 275,- per persoon en per cursusgroep is er een maximum aantal van 15 deelnemers. De groep sluit zich aan bij de bovengenoemde pilot “Wijkgerichte GGZ. Hoe de invulling exact is wordt nog uitgewerkt. Naar verwachting start de cursus eind februari en wanneer deze succesvol is zal Berg en Dal het jaarlijks in gaan kopen.

De kosten á € 4.125,- (15 x € 275,-) worden door de gemeente gedekt uit een budget dat hiervoor beschikbaar is.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen