Belgische Lauwaert wint sfeervolle Marikenloop

NIJMEGEN – De Belgische Nina Lauwaert heeft de 5 kilometer bij de 16e Marikenloop gewonnen.

Warmte en regen

Na een spannende eindsprint met Ruth van der Meijden snelde de 29-jarige in 16.22 naar de overwinning. Ruth van der Meijden kwam in dezelfde seconde over de finish en Team Zevenheuvelen-atlete Julia van Velthoven werd derde. De 7,5 kilometer werd gewonnen door Nathalie Vierdag en de 10 kilometer door Miranda Boonstra. Duizenden vrouwen trotseerden de warmte én de regen en genoten op het festivalterrein van live muziek en een welverdiend hapje en drankje.

5 kilometer

De overwinning was voor Nina Lauwaert de eerste bij de Marikenloop. Hiervoor moest ze afrekenen met de sterke concurrentie van de Groesbeekse Ruth van der Meijden en Team Zevenheuvelen-atlete Julia van Velthoven. Van der Meijden won al vier keer eerder bij de grootste ladiesrun van Nederland, maar moest het nu in de eindsprint afleggen tegen Lauwaert. De Groesbeekse ging lang aan kop, maar in de laatste kilometer wist de Belgische de leiding over te nemen. Ook van Velthoven bleef lang in de buurt, maar moest op het einde de rol lossen. Lauwaert en Van der Meijden liepen beiden 16.22 en Van Velthoven volgde op 7 seconden (16.29) als derde.

Boonstra

Miranda Boonstra liep soeverein naar de overwinning op de 10 kilometer. De marathonloopster nam direct na de start afstand van de rest van het veld en legde de ronde door bosgebied Heumensoord alleen af. Na 37.48 was de Molenhoekse weer terug aan de finish. Ook bij de 7,5 kilometer stak de winnares uit boven de rest. Natalie Vierdag wist net binnen het halve uur te finishen in 29.57. De bedrijvenloop werd gewonnen door het eerste team van de Politie.

Warm weer

De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop had diverse maatregelen getroffen vanwege het warme weer. Zo kregen deelneemsters aan de 7,5 en 10 kilometer onderweg extra water aangereikt, waren de startgroepen aangepast waardoor de deelneemsters voor de start in de schaduw konden staan en was er meer water en zonnebrandcrème beschikbaar voor deelneemsters en bezoekers. Op het festivalterrein genoten zij van live muziek van onder andere Saxotone’s Groove Mission, Taveneer en The Velvet State. Naast hardlopen konden ook nieuwe sporten, zoals Kangoo Jumps en Animal Flow, worden uitgeprobeerd en kon er worden gedanst bij de Silent DJ.

Uitstekend verlopen

Voorzitter Ton van Lieshout kijkt terug op een uitstekend verlopen dag: “Het blijft fantastisch om te zien dat zoveel vrouwen genieten van het hardlopen en van alle activiteiten op het festivalterrein. De deelneemsters hebben de warmte én de regen later op de middag goed doorstaan en er hebben zich dan ook geen calamiteiten voorgedaan. We kijken terug op een hele mooie Marikenloop.”

NN Zevenheuvelenloop

Het volgende evenement van de Stichting Zevenheuvelenloop is de NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 17 en zondag 18 november 2018. Inschrijven kan vanaf vrijdag 1 juni via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen