Belastingaanslag Munitax 2018 binnenkort in de bus

GEMEENTE BERG EN DAL – Eind januari ontvangen de meeste inwoners en ondernemers de belastingaanslag 2018 van Munitax.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Munitax is het belastingkantoor van de gemeente. Het gaat om de aanslag van gemeentelijke belastingen.

Vragen

Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Op de website www.munitax.nl vindt u uitgebreide informatie. U kunt Munitax ook bellen via 024 6780962 op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur. Op dinsdag 30 januari en woensdag 31 januari kunt u ook bellen tussen 17.30 tot 20.00 uur.

Het aanslagbiljet

Heeft u een eigen woning of een bedrijfspand? Dan staat op het aanslagbiljet de WOZ-waarde van uw pand. Het gaat bij deze aanslag om de waarde van uw pand op 1 januari 2017. Naast deze waarde vindt u op uw aanslag ook de onroerendezaakbelasting (OZB), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Op de achterkant van de aanslag leest u hoe het zit met kwijtschelding, betalen en bezwaar maken.

Hoe kan ik bezwaar maken?

Bent u het niet eens met uw aanslag en/of WOZ-beschikking? Bel dan eerst met Munitax via 024-6780962. In veel gevallen lossen we het telefonisch op. Wilt u toch bezwaar maken? Dit kan eenvoudig online (met uw DigiD) via www.munitax.nl. U kunt ook per brief bezwaar maken. Hoe u dit doet, leest u op de achterzijde van uw aanslag. Bedrijven kunnen enkel schriftelijk een bezwaar indienen. Het is helaas niet mogelijk om per e-mail bezwaar te maken.

Hoe vraag ik mijn taxatieverslag op?

Ga naar www.munitax.nl, klik op ‘Taxatieverslag’ en u komt vanzelf op de juiste pagina waar u uw taxatieverslag direct met uw DigiD kunt opvragen. Let op: alleen degene op wiens naam de aanslag is opgelegd, kan het taxatieverslag opvragen. Geen internet of DigiD? Bel 024-6780962 en wij sturen u het taxatieverslag toe.

Hoe kan ik kwijtschelding aanvragen?

Is uw inkomen te laag en heeft u geen vermogen in de vorm van (spaar-)banksaldo, een auto of een eigen huis? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding. U kunt het aanvraagformulier downloaden via de website van Munitax.

Kwam u vorig jaar in aanmerking voor kwijtschelding?

Dan controleert Munitax geautomatiseerd of u ook dit jaar in aanmerking komt voor automatische kwijtschelding. Komt u na deze toets in aanmerking voor automatische kwijtschelding? Dan krijgt u hiervan geen aparte brief. De automatische kwijtschelding staat op de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen vermeld. Als u na de geautomatiseerde toets niet in aanmerking komt voor automatische kwijtschelding, dan krijgt u een brief waarin om aanvullende gegevens gevraagd wordt. Deze stuurt u op en dan bekijken we opnieuw of u in aanmerking komt voor kwijtschelding. U hoeft hiervoor geen uitgebreid formulier in te vullen.

MijnOverheid

Wilt u uw aanslag voortaan digitaal ontvangen? Maak dan een account aan op de website www.mijnoverheid.nl. Dit is een website van de rijksoverheid. U kunt hierop zien hoe u geregistreerd bent bij de overheid en u kunt er uw eigen, beveiligde, digitale brievenbus aanmaken: de Berichtenbox. Op de website ziet u welke overheidsorganisaties op MijnOverheid zijn aangesloten. U kunt kiezen van welke organisaties u berichten wilt ontvangen via uw Berichtenbox. Berichten die u via de Berichtenbox ontvangt, krijgt u niet meer op papier. Kijk voor alle informatie over Mijn Overheid en de Berichtenbox op de website www.mijnoverheid.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie kijkt u op de website www.munitax.nl.

Belastingtarieven gemeente Berg en Dal 2018

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen