Belastingaanslag Munitax 2018 binnenkort in de bus

GEMEENTE BERG EN DAL – Eind januari ontvangen de meeste inwoners en ondernemers de belastingaanslag 2018 van Munitax.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Munitax is het belastingkantoor van de gemeente. Het gaat om de aanslag van gemeentelijke belastingen.

Vragen

Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Op de website www.munitax.nl vindt u uitgebreide informatie. U kunt Munitax ook bellen via 024 6780962 op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur. Op dinsdag 30 januari en woensdag 31 januari kunt u ook bellen tussen 17.30 tot 20.00 uur.

Het aanslagbiljet

Heeft u een eigen woning of een bedrijfspand? Dan staat op het aanslagbiljet de WOZ-waarde van uw pand. Het gaat bij deze aanslag om de waarde van uw pand op 1 januari 2017. Naast deze waarde vindt u op uw aanslag ook de onroerendezaakbelasting (OZB), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Op de achterkant van de aanslag leest u hoe het zit met kwijtschelding, betalen en bezwaar maken.

Hoe kan ik bezwaar maken?

Bent u het niet eens met uw aanslag en/of WOZ-beschikking? Bel dan eerst met Munitax via 024-6780962. In veel gevallen lossen we het telefonisch op. Wilt u toch bezwaar maken? Dit kan eenvoudig online (met uw DigiD) via www.munitax.nl. U kunt ook per brief bezwaar maken. Hoe u dit doet, leest u op de achterzijde van uw aanslag. Bedrijven kunnen enkel schriftelijk een bezwaar indienen. Het is helaas niet mogelijk om per e-mail bezwaar te maken.

Hoe vraag ik mijn taxatieverslag op?

Ga naar www.munitax.nl, klik op ‘Taxatieverslag’ en u komt vanzelf op de juiste pagina waar u uw taxatieverslag direct met uw DigiD kunt opvragen. Let op: alleen degene op wiens naam de aanslag is opgelegd, kan het taxatieverslag opvragen. Geen internet of DigiD? Bel 024-6780962 en wij sturen u het taxatieverslag toe.

Hoe kan ik kwijtschelding aanvragen?

Is uw inkomen te laag en heeft u geen vermogen in de vorm van (spaar-)banksaldo, een auto of een eigen huis? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding. U kunt het aanvraagformulier downloaden via de website van Munitax.

Kwam u vorig jaar in aanmerking voor kwijtschelding?

Dan controleert Munitax geautomatiseerd of u ook dit jaar in aanmerking komt voor automatische kwijtschelding. Komt u na deze toets in aanmerking voor automatische kwijtschelding? Dan krijgt u hiervan geen aparte brief. De automatische kwijtschelding staat op de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen vermeld. Als u na de geautomatiseerde toets niet in aanmerking komt voor automatische kwijtschelding, dan krijgt u een brief waarin om aanvullende gegevens gevraagd wordt. Deze stuurt u op en dan bekijken we opnieuw of u in aanmerking komt voor kwijtschelding. U hoeft hiervoor geen uitgebreid formulier in te vullen.

MijnOverheid

Wilt u uw aanslag voortaan digitaal ontvangen? Maak dan een account aan op de website www.mijnoverheid.nl. Dit is een website van de rijksoverheid. U kunt hierop zien hoe u geregistreerd bent bij de overheid en u kunt er uw eigen, beveiligde, digitale brievenbus aanmaken: de Berichtenbox. Op de website ziet u welke overheidsorganisaties op MijnOverheid zijn aangesloten. U kunt kiezen van welke organisaties u berichten wilt ontvangen via uw Berichtenbox. Berichten die u via de Berichtenbox ontvangt, krijgt u niet meer op papier. Kijk voor alle informatie over Mijn Overheid en de Berichtenbox op de website www.mijnoverheid.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie kijkt u op de website www.munitax.nl.

Belastingtarieven gemeente Berg en Dal 2018

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.