GROESBEEK – Op een zonnig sportpark Zuid in Groesbeek heeft De Treffers zaterdagavond goede zaken gedaan.

Supporters van De Treffers onthulden een spandoek in verband met het overlijden van oud-speler Sander Molenaar. Foto en rechten: Jan Peters.

Koploper Katwijk werd met 2-0 verslagen.

Minuut stilte, spandoek en donatie

Voor aanvang van het duel werd er één minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Sander Molenaar (38 jaar, teammanager en oud-speler Katwijk) en Toon Lieffers (76 jaar, Lid van Verdienste De Treffers). Supporters van De Treffers onthulden een spandoek voor Molenaar en werd er € 500,- overhandigd voor Stichting Juul ten behoeve voor onderzoek naar en behandeling van kinderkanker. De ploegen speelden met rouwbanden.

Verdiende voorsprong

De wedstrijd ging in het begin gelijk op, met kansjes voor beide ploegen. Uiteindelijk was het de thuisploeg die de score wist te openen. De roodzwarten werden gaandeweg het duel al sterker en kwamen in de 43e minuut verdiend op een 1-0 voorsprong. Uit een corner genomen door Boy van de Beek kopte Joris Janssen de bal achter Katwijk-doelman Ricardo Kieboom.

Belangrijk

Na rust was De Treffers binnen tien minuten dicht bij een tweede doelpunt, maar een schot van Niek Versteegen belandde op de paal. De wedstrijd bleef daarna vermakelijk om naar te kijken. De Treffers wilde de marge verdubbelen, terwijl de ploeg uit Katwijk op zoek moest naar de gelijkmaker. Na 67 minuten viel een belangrijk doelpunt voor de Groesbekers. Het was hetzelfde recept als de openingstreffer; Janssen scoorde uit een corner van Van de Beek.

Driepunter

Of het voldoende was om de drie punten op Zuid te houden moest in de resterende 20 minuten blijken. Alleen Katwijk-speler Robbert Susan was nog dicht bij een doelpunt, maar De Treffers-sluitpost Niels Kornelis reageerde alert op de kopbal van Susan. De overwinning van De Treffers kwam in de slotfase niet meer in gevaar.

Stand van zaken

Met nog zes wedstrijden te spelen moet De Treffers ondanks de overwinning flink aan de bak. De mannen van trainer Anton Janssen hebben nu 33 punten uit 28 duels. Dat zijn twee punten boven de playoff-plaatsen. Koploper Katwijk heeft een voorsprong van vijf punten op concurrent Kozakken Boys, maar ook één duel minder gespeeld.