Arno Arts nieuwe trainer Achilles ’29

GROESBEEK – Arno Arts wordt de nieuwe trainer van Achilles ’29.


Arno Arts. Archieffoto 2016. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Arts neemt de leiding over van technisch directeur Frans Derks, die de afgelopen weken voor de groep heeft gestaan.

NEC, Willem II en Achilles ’29

De 48-jarige Arts is geboren in Groesbeek en speelde het grootste gedeelte van zijn carrière bij NEC en Willem II. Verder kwam hij onder andere uit voor het Zwitserse FC Luzern, FC Twente, Cambuur Leeuwarden en VVV-Venlo. Hij bouwde daarna af bij Achilles ’29, om vervolgens in de lagere klasse bij SV Milsbeek terecht te komen.

Trainersactiviteit

Hij werkte vanaf 2008 in de voetbalacademie bij NEC en haalde zijn diploma Coach Betaald Voetbal bij Willem II. Bij de club uit Tilburg was Arts ook techniektrainer. In het seizoen 2015/2016 was hij trainer bij JVC Cuijk, waar hij in februari 2016 ontslagen werd.

Arts: “Geweldige uitdaging”

“Ik zie het als een geweldige uitdaging om bij mijn oude club aan de slag te gaan”, aldus de nieuwe oefenmeester op de clubwebsite. “Natuurlijk is er sprake van een moeilijke situatie, maar Achilles ’29 is een club met veerkracht. Ik heb hier mijn eerste stappen op het voetbalveld gezet en ook mijn vader heeft in het eerste elftal gespeeld. Er ligt dus een hele geschiedenis en ik weet hoe het voetbal hier wordt beleefd. Ik vind het fantastisch dat de jongens met wie ik in ’t Vilje opgroeide en met wie ik bij Achilles ’29 voetbalde, nu hier op de tribune staan. Dat schept een band en voor die mensen wil ik mijn nek uitsteken. Ik heb er veel zin in.”.

Arts begint per direct en de samenwerking geldt in ieder geval dit lopende seizoen, met een optie op het volgende jaar.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen