Afsluiting Ketelstraat in Groesbeek

GROESBEEK – De paddentrek is weer begonnen.


Een gedeelte van de Ketelstraat in Groesbeek wordt de komende week afgesloten. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Voortplanten

Dit betekent dat padden, kikkers en salamanders teruggaan naar de plaats waar ze geboren zijn om zich voort te planten. Vaak komen ze dan drukke verkeerswegen tegen. Vrijwilligers helpen in Beek en Groesbeek om de beestjes veilig naar de overkant te brengen. Hou jij rekening met de vrijwilligers en overstekende dieren? Let op je snelheid.

Verkeershinder

Om de vrijwilligers veilig hun werk te laten doen plaatst de gemeente borden en waarschuwingshekken aan de Rijksstraatweg in Beek en de Ketelstraat in Groesbeek. Ook leggen we in de week van 26 februari een paddentunnel onder de Ketelstraat aan en plaatsen we geleidingsschermen. Hierdoor ontstaat er wat verkeershinder. De Ketelstraat is afgesloten van de splitsing bij Ketelstraat 9 tot de Cranenburgsestraat. Omrijden kan via de Reestraat in De Horst.

Wanneer is de paddentrek?

De paddentrek vindt plaats in de periode februari tot april. Afhankelijk van het weer beginnen eind februari eerst de salamanders met hun trektocht naar de paringsgronden. In maart volgen de kikkers en de padden.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen