Achilles ’29 onderuit, De Treffers blijft in onzekerheid

SPAKENBURG/GROESBEEK – De een-na-laatste speeldag in de Tweede Divisie werd zaterdag afgewerkt.

De Treffers en Achilles ’29 gingen beiden onderuit.

De Treffers 1-2 Excelsior Maassluis

Gezien de uitslagen op de andere velden had De Treffers zich zaterdag veilig kunnen spelen. Concurrenten FC Lienden, FC Lisse en TEC verloren allemaal. Helaas voor De Treffers ging ook de eigen wedstrijd verloren, waardoor de beslissing in de laatste speelronde valt.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel na rust: Dean van Ooijen tekende de 0-1 aan. De Treffers ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kon niet voorkomen dat Niels Redert er in de 67e minuut 0-2 van maakte. Het werd nog wel even spannend op Zuid door een doelpunt van Joris Janssen. De aansluitingstreffer kwam echter te laat, waardoor de mannen van trainer Anton Janssen met lege handen stonden.

De Treffers staat nog wel op een veilige positie: 13e. De Groesbekers hebben echter 38 punten en dat zijn er net zoveel als de nummer 14 en slechts één punt meer dan FC Lisse, dat 15e staat. De 15e plaats betekent playoffs om degradatie te voorkomen. TEC (16e, 35 punten) zou in theorie ook nog voorbij De Treffers kunnen komen, echter zal dat vanwege het doelsaldo (-14 om -5 in het voordeel van De Treffers) lastig worden.

De Treffers speelt haar laatste wedstrijd tegen De Dijk. Die ploeg is al gedegradeerd.

IJsselmeervogels 4-1 Achilles ’29

Vorige week pakte Achilles ’29 voor het eerst sinds lange tijd een punt. Zaterdag was de start goed, maar uiteindelijk bleek IJsselmeervogels een maatje te groot.

De witzwarten kwamen in de 4e minuut nog op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Derwin Martina. Na een kwartier spelen kwam IJsselmeervogels weer op gelijke hoogte: Oktay Öztürk scoorde vanaf de stip. De thuisploeg had in het eerste kwartier al paal en lat geraakt en was in het verdere verloop van dit duel de betere ploeg.

Het overwicht werd ook omgezet in doelpunten. Door een tweede penalty werd het vlak voor rust 2-1; Mike van de Laar was ditmaal trefzeker. Nog voor het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft maakte Öztürk zijn tweede van de middag. De eindstand werd tien minuten voor tijd op 4-1 bepaald nadat Berry Powel scoorde.

Bron: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.