Achilles ’29 degradeert uit Tweede Divisie

BARENDRECHT/GROESBEEK – Achilles ’29 is zaterdag voor het tweede jaar op rij gedegradeerd.

De ploeg verloor uit tegen Barendrecht: 2-1.

Nipte achterstand

Achilles ’29 had het in de eerste helft moeilijk tegen de nummer drie van de Tweede Divisie. Barendrecht was de betere ploeg, maar het duurde even voordat dat ook op het scorebord zichtbaar werd. Na 21 minuten viel de openingstreffer; Joey Jongman schoot een vrije trap raak. Veel spectaculairder dan dat werd het in het eerste bedrijf niet.

Sterker Achilles ’29

In de tweede helft werd Achilles ’29 sterker. Het resulteerde na iets minder dan één uur spelen in de gelijkmaker van Redouan Eddarkaoui. Barendrecht-sluitpost Marc van Splunter moest daarna nog enkele keren in actie komen om een achterstand te voorkomen. Eerst vanwege een vrije trap van Aleksandar Jankovic, daarna redde hij op een schot van Dias de Oliveira. Beide ploegen kregen kansen om aan de leiding te gaan en uiteindelijk was het Barendrecht dat aan het langste eind trok. In de slotminuten scoorde Jongman opnieuw uit een vrije trap: 2-1. Achilles ’29 is daardoor gedegradeerd.

Opnieuw degradatie

Vorig jaar degradeerde Achilles ’29 uit de Jupiler League, waar de club sinds 2013 via een pilot deel van uitmaakte. Geruchten over financiële problemen waren er al jaren, maar werden sterker na de degradatie en het daadwerkelijke faillissement werd rond de jaarwisseling 2017/2018 uitgesproken.

Na de winterstop

De ploeg stond op dat moment nog 14e in de Tweede Divisie met 17 punten en had één maand eerder de derby tegen De Treffers winnend afgesloten. Na de winterstop ging het mede door het faillissement bergafwaarts. Spelers vertrokken naar andere teams, er werd slechts negen maal gescoord en 48 tegentreffers moesten worden geïncasseerd. Punten werden er niet meer gepakt, wel ingetrokken (6). Arno Arts, die trainer werd omdat Eric Meijers per direct vertrok, kon daar ook weinig meer aan veranderen.

Derde Divisie

Degradatie was slechts een kwestie van tijd, want vorige week stond de teller al op 16 nederlagen op rij, inclusief een 5-2 nederlaag tegen De Treffers. De laatste keer dat Achilles ’29 punten pakte was in november 2017, tegen Koninklijke HFC. Zaterdagmiddag stond Achilles ’29 voor de 17e keer op rij met lege handen en is degradatie een feit.

Wederopbouw

Het boek, dat voor veel fans door de behaalde successen van 2006-2013 leuk begon, maar treurig eindigde, kan nu worden afgesloten. Na dit seizoen speelt Achilles ’29 voor het eerst sinds 2002 niet meer op het hoogste amateurniveau en kan de ploeg zich gaan opmaken voor het eerste seizoen in de Derde Divisie. ‘

Achilles ’29 zal vanaf volgend seizoen met degelijk beleid moeten gaan werken aan een wederopbouw en is daar achter de schermen ook mee bezig.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen