[2I] Germania krijgt te weinig tegen DVC ‘26

GROESBEEK – Germania heeft zichzelf zondag in de belangrijke thuiswedstrijd tegen DVC ’26 ernstig tekort gedaan.

De ploeg van Piet de Kruijff was bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist desondanks niet tot scoren te komen.

Wel spannend, niet mooi

DVC ’26 waas duidelijk voor één punt naar Groesbeek gekomen, want de ploeg beperkte zich slechts tot enkele counters waarin ze overigens niet gevaarlijk werden. De wedstrijd kenmerkte zich door erg veel onnodig balverlies aan beide zijden. Hierdoor was de wedstrijd nauwelijks het aanzien waard en was dan ook meer spannend dan goed.

Scrimmages

In de eerste twintig minuten kwam Germania twee keer bijna tot scoren maar in de 12e minuut schoot eerst Max Nass net naast en daarna zag Rens van Laanen na een fraaie kapbeweging zijn schot gestuit door de Didamse doelman. Vlak voor rust na corners deden zich nog enkele scrimmages voor bij het Didamse doel maar dit leidde verder niet tot doelpunten.

Germania blijft aanvallen

Na rust hetzelfde spelbeeld, een aanvallend Germania en DVC ’26 dat zich ver terug liet zakken om de ruimtes zo klein mogelijk te houden. Vijf minuut na rust kreeg Jordy Wijnhoven een uitstekende kans toen hij snel wegdraaide van zijn verdediger en hard op doel schoot. De Didamse doelman voorkwam echter schade voor zijn ploeg. In de 58e minuut kwam de grootste mogelijkheid voor Germania. Een uitstekend genomen corner van Frenk Wouterse bereikte het hoofd van Max Nass die de bal zo voor het inkoppen had. Helaas slaagde hij er niet in deze prachtige kans te verzilveren.

Meer druk, geen doelpunten

In de 65e minuut kreeg Max Nass weer een kopmogelijkheid maar deze keer stopte de doelman zijn inzet. Germania bleef druk uitoefenen op het Didamse doel en leek in de 80e minuut dan ook een terechte voorsprong te gaan nemen. Een uitstekend schot van Rens van Laanen werd door de Didamse doelman slecht verwerkt waarna Melvin de Klijn de bal voor het intikken had. Hij wilde bal echter aannemen en deed dat onzorgvuldig waardoor hij te ver naar de buitenkant werd gedrongen en de bal niet meer kon binnenschieten.

Te weinig

Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begonnen was: 0-0. Germania kreeg hiermee te weinig maar dat had de ploeg aan zichzelf te danken. In het voetbal gaat het om doelpunten maken en juist dat deden de Germania spelers niet, waardoor de weinig tevreden stellende brilstand op het scorebord bleef.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron/Tekst: Germania

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.