[3D] Groesbeekse Boys wint opnieuw

GROESBEEK-BREEDEWEG – Na de overwinning vorige week wist Groesbeekse Boys ditmaal van het hooggeplaatste RKSV Driel te winnen.

In een aantrekkelijke wedstrijd werd het 2-0 in het voordeel van de Breedeweg-equipe. Door de overwinning staat Groesbeekse Boys inmiddels op de achtste positie en voert het de ranglijst om de tweede periodetitel aan.

Veel actie

In de wedstrijd op sportpark Breedeweg ging het spel continu op en neer. Beide teams zochten veelvuldig de aanval, vele goede doelkansen werden gecreëerd. De eerste was na vijf minuten voetballen voor de gasten uit Driel. Bij een snelle uitbraak wist Leroy Kersten met een sliding de bal richting doel te blokken. Kort daarop belandde een vrije trap van Niels Rutten op de paal en bracht Driel-doelman Danny Weijman redding op een inzet van Bram de Bruin.

Doelpunt blijft lang uit

In de tweede helft was het wachten tot het eerste doelpunt vallen zou. Driel aanvaller Lars Smeenk leek te gaan scoren maar schoot van dichtbij over. Aan de andere kant werd Dave Kleijnen met een fraaie dieptepass van Thom Jochoms vrijgespeeld. Oog in oog met doelman Weijman schoof hij de bal naast.

Venijn in de staart

Een kwartier voor het eindsignaal was het toch zover. Jesse Peters bracht de bal vanaf de achterlijn voor waarna Bram de Bruin binnen wist te schieten. Daarop was het aan de sterk keepende Jeffrey Hoogenbosch te danken dat de gasten niet wisten te scoren. Vijf minuten voor het einde werd de winst definitief veilig gesteld. Sander Bisseling bereikte met een lange sprint de achterlijn. Vanuit zijn voorzet werkte Dave Kleijnen de 2-0 binnen.

Programma

De volgende competitiewedstrijd voor Groesbeekse Boys staat zondag 18 februari op de kalender. Op sportpark Breedeweg komt dan RKSV Brakkenstein op bezoek. Aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur. Donderdag 8 februari speelt Groesbeekse Boys een oefenwedstrijd tegen Vitesse ’08. Deze wedstrijd in Gennep begint om 20.00 uur.