[3D] Groesbeekse Boys pakt periodetitel

NIJMEGEN/GROESBEEK-BREEDEWEG – Ondanks de 2-1 nederlaag tegen Trekvogels is Groesbeekse Boys er toch in geslaagd een periodetitel naar zich toe te trekken.

Met één punt meer dan concurrent Eendracht ’30 werd de laatste wedstrijd om de tweede periode gespeeld. Doordat de koploper van de competitie uit Mook eveneens niet wist te winnen belandde deze titel op sportpark Breedeweg.

Druk op de Boys

De wedstrijd in Nijmegen was niet best. Aanvankelijk lukte het Groesbeekse Boys om druk op de Trekvogels-verdediging te zetten. Gaandeweg de eerste helft was het echter de thuisclub die het heft in handen nam. Zij wisten veel druk op de Groesbeekse opbouw te zetten waardoor Groesbeekse Boys maar spaarzaam onder de Nijmeegse druk vandaan wist te komen.

Afgekeurd doelpunt, raak in de tegenstoot

Na een kwartier voetballen lukte het Sil Eikholt nog wel om door de Nijmeegse linies te breken maar werd het doelpunt dat daarop volgde wegens buitenspel afgekeurd. In de tegenaanval wist Trekvogels wél de openingstreffer te scoren. Voor Groesbeekse Boys wist alleen Jorn v.d. Horst de Trekvogels-doelman met een afstandsschot nog op de proef te stellen.

Veel strijd

Direct na de thee (of gewoon fris) kwam Groesbeekse Boys op gelijke hoogte. Bram de Bruin wist een verdedigende fout genadeloos af te straffen. In het verloop van de tweede helft ging de strijd verder gelijk op. Beide ploegen leverden veel strijd maar wisten geen kansen te creëren. De 2-1 in het voordeel van de thuisclub kwam dan ook onverwacht. Sander Geerts wist de penalty na een verdedigende fout van Rens Hubers feilloos langs doeman Jeffrey Hoogenbosch binnen te schieten. Groesbeekse Boys was daarna niet in staat nog langszij de Nijmeegse gastheren te komen.

Ondanks periodetitel nog gevecht om handhaving

Groesbeekse boys is nu zeker van een plaats in de nacompetitie die recht geeft op promotie naar de tweede klasse. Het team van trainer Koen Renswoude heeft echter nog wel een aantal punten nodig om bij de onderste plaatsen in de competitie weg te blijven. Zondag 13 mei is een eerste mogelijkheid om zich definitief veilig te spelen. In Haalderen moet Groesbeekse Boys het opnemen te HAVO. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling Groesbeekse Boys:
Jeffrey Hoogenbosch; Ivo v.d. Horst, Rick Hubers, Rens Hubers, Bjarne Beelen; Thom Jochoms (Sander Bisseling), Sil Eikholt, Leroy Kersten, Jorn v.d. Horst (Niek Eeren); Dave Kleijen, Stan Janssen (Bram de Bruin).

Klik hier voor de stand van zaken in de Derde Klasse D.

Bron/Tekst: Groesbeekse Boys


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen