[3D] Groesbeekse Boys loopt tegen nederlaag aan

GROESBEEK-BREEDEWEG – Nadat Groesbeekse Boys de afgelopen acht wedstrijden niet verloren had volgde afgelopen zondag een nederlaag.

Tegen koploper Eendracht ’30 werd op eigen veld met 0-1 het onderspit gedolven.

Koud

Op het ijskoude sportpark Breedeweg was het voor de neutrale toeschouwer moeilijk om het warm te krijgen. De geel-zwarte formatie had moeite om het spel te maken en daarmee de koploper onder druk te zetten. De groen-witte formatie daarentegen leunde vooral op solide organisatie en kwam met enkele spaarzame aanvallen in de buurt van Groesbeekse Boys-doelman Jeffrey Hoogenbosch.

Winnende voor rust

Eendracht-spits Carlito de Zeeuw was met een kopbal dicht bij een doelpunt maar de Groesbeekse doelman wist met een venijnige duik erger te voorkomen. Later was dezelfde de Zeeuw wel trefzeker. Nadat Bas Roeloffs met een bekeken kopbal de bal tegen onderkant lat werkte was de aanvaller ter plekke om de winnende treffer binnen te werken. Nog voor het rustsignaal moest De Zeeuw het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart ontvangen had.

Met man meer geen punten

Waar de Groesbeekse Boys-supporters hoopten op een betere tweede helft, wist het team tegen tien gasten geen overwicht te creëren. Remco Benders had een goede individuele actie in huis maar strandde op de alerte Jeffrey Hoogenbosch. Aan de andere kant slalomde Jesse Peters door de Mookse verdediging waarna Dave Kleijnen de bal van dichtbij langs schoof. In het restant van de wedstrijd werd de verdediging van de Mookse gasten niet meer aan het wankelen gebracht.

8e plek

Door de nederlaag is Groesbeekse Boys naar de achtste positie gezakt. De achterstand op koploper Eendracht ’30 beslaat inmiddels 13 punten. De voorsprong op onderste posities is eveneens ruim. Groesbeekse Boys speelt zondag 25 maart een uitwedstrijd tegen Blauw Wit. De wedstrijd in Nijmegen begint om 14.00 uur.

Opstelling Groesbeekse Boys:
Jeffrey Hoogenbosch; Bjarne Beelen, Rens Hubers (Teun de Jong), Thom Jochoms, Rick Hubers; Sander Bisseling, Sil Eikholt, Leroy Kersten (Niek Eeren); Niels Rutten (Jesse Peters), Dave Kleijnen, Bram de Bruin.

Klik hier voor de stand van zaken in de Derde Klasse D.

Bron/Tekst: Groesbeekse Boys


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen