[3D] Groesbeekse Boys gedegradeerd

GROESBEEK-BREEDEWEG – Het is Groesbeekse Boys niet gelukt om zich te handhaven in de derde klasse van het zondag voetbal.

In de tweede wedstrijd van de nacompetitie ging de ploeg uit Breedeweg met 2-4 onderuit tegen DVOL. Groesbeekse Boys daalt daarmee af naar de vierde klasse terwijl de tegenstander uit Lent aanspraak maakt op promotie naar de derde klasse.

Riante voorsprong

Groesbeekse Boys begon sterk aan de wedstrijd op sportpark Breedeweg. Het wist op effectieve wijze fouten van de bezoekers uit Lent af te straffen. Spits Dave Kleijnen was hierbij twee keer alert waardoor het na een half uur voetballen 2-0 voor Groesbeekse Boys stond. Net als vorige week tegen Achilles ’29 ging Groesbeekse Boys met een riante voorsprong de rust in. Maar in tegenstelling tot de wedstrijd vorige week ging het in de tweede helft mis.

Onderuit in de verlenging

Luuk Geerlings bracht de bezoekers binnen vijf minuten al op gelijke hoogte. Deze stand bleef tot het eind van de wedstrijd op het scorebord staan. In de verlenging was het opnieuw luuk Geerlings die voor DVOL wist te scoren. In het restant van de wedstrijd bracht DVOL speler Jules Coenen de eindstand op 2-4.

Ondanks periodetitel gedegradeerd

Voor Groesbeekse Boys is het voetbalseizoen 2017-2018 niet geëindigd waarop het vooraf gehoopt had. De doelstelling om een periodetitel binnen te halen lukte. Maar in plaats van nacompetitie om promotie volgde dus de strijd om degradatie. Hopelijk lukt het Groesbeekse Boys aankomend seizoen om weer mee te gaan strijden om de bovenste plaatsen in de vierde klasse van het zondag voetbal en snel terug te keren naar de derde klasse.