[2I] Hekkensluiter Concordia Wehl klopt Germania

WEHL – Germania reisde zondag naar Wehl om daar te spelen tegen rode lantaarndrager Concordia.

Inzet, passie en bezieling

De ploeg van trainer De Kruif won vorige week nog van koploper Spero; kat in bakkie zou je zeggen. Echter, de koploper werd bestreden met inzet, passie, bezieling en redelijk goed voetbal. De eerste drie ingrediënten zijn in ieder geval nodig om een wedstrijd tot een goed einde te brengen. Van dit alles was tegen de ploeg, die sinds oktober niet meer gewonnen had, niets meer terug te zien. Eindstand 3-1.

Slecht spel

De eerste minuten was al zichtbaar dat de juiste instelling bij de ploeg van “Noord” ontbrak. Duels werden keer op keer verloren en de passes kwamen nauwelijks aan. Dit resulteerde binnen tien minuten al tot een achterstand. Een onnodige overtreding werd net buiten “de zestien” bestraft met een vrije trap. Yorun Woltering schoot vanaf een meter of achttien raak: 1-0.

Twee snelle doelpunten

Tekenend voor de wedstrijd was dat Germania pas na een half uur in de buurt van de doelman van de thuisploeg kwam. Nu leek het er op dat de Groesbekers besefte wat er nodig was om tot een goed resultaat te komen. Binnen de kortste keren was de stand dan ook weer gelijk. Een fraaie aanval eindigde bij Maks Nas die de bal met simpel tikje scoorde: 1-1. Nauwelijks vijf minuten was het alweer raak voor Concordia. Vanuit links werd de bal voorgegeven en met een fraai schot scoorde opnieuw Woltering een prachtig doelpunt. Met de 2-1 stand op het bord kon men de thee gaan opzoeken.

Concordia speelt het uit

Wie dacht dat Germania na rust uit een ander vaatje ging tappen kwam bedrogen uit. Niets maar ook niets wist men te creëren. Een kwartier voor het einde besliste de thuisploeg de wedstrijd. Uit vermeend buitenspelpositie mocht Concordia doorgaan en Niels Meyer schoof beheerst binnen: 3-1. Beiden ploegen waren hierna niet meer in staat om nog voor een van beide doelen te komen.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron/Tekst: Germania

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.