[2I] Germania verder in problemen na nederlaag

GROESBEEK – Germania heeft zondag tegen Voorwaarts Twello een uitgelezen kans om drie punten in eigen huis te houden uit handen laten glippen.

Voorwaarts Twello buigt achterstand om

Na een vroeg doelpunt van Rens van Lanen leidde Germania tot een kwartier voor tijd met 1-0. Toen sloeg de kampioenskandidaat toe, wisten in de 75e en 92e minuut te scoren en daarmee in de race te blijven voor het kampioenschap. Voor Germania resteert nog twee wedstrijden om rechtstreekse degradatie of nacompetitie te voorkomen.

Inzet

Van meet af aan was het duidelijk wat de intentie was van beide ploegen; proberen drie punten aan het totaal toe te voegen. De thuisploeg om degradatie te voorkomen, de bezoekers om in de race te blijven voor het kampioenschap. Hierdoor ontstond er leuke en open wedstrijd. Germania kwam al na acht minuten op voorsprong. Rens van Lanen schoot binnen na een voorzet van Melvin de Klijn.

Weinig kansen

Hierna golfde het spel op en neer. Voorwaarts had meer balbezit maar echte kansen wist men niet te creëren. Net voor rust wist Germania-doelman Jaap Omvlee zijn doel schoon te houden na een scrimmage voor het doel.

Voorsprong

Na rust zette Voorwaarts aan, zette Germania onder druk maar echt uitgespeelde kansen kon men ook niet creëren. Germania wist geen rust in de ploeg te houden. Het leek alsof men achter stond en speelde dan ook veel te gehaast. Met name bij dode spelmomenten wist men niet de rust te bewaren om de 1-0 over de streep te trekken. In de 70e minuut had Melvin de Klijn de uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een fraaie aanval kwam hij oog in oog met de doelman van de gasten maar in plaats van beheerst binnen te schieten kegelde hij de bal over doel.

Alles of niets na gelijkmaker

Vijf minuten later was het gelijk. Klungelig verdedigen zorgde er voor dat Simon Rutgers binnen kon schieten; 1-1. Voorwaarts besefte dat er meer in zat en ging alles of niets spelen. Het werd alles want in de 92e minuut kopte Matthijs Straatman raak;1-2. Hierna kreeg Rens van Lanen nog een uitstekende kans op de gelijkmaker maar zag zijn kopbal via de vingers van de doelman tot hoekschop gaan. Na deze hoekschop klonk het eindsignaal van de uitstekende fluitende arbiter Van Kraay. Hierdoor leverde een geweldig portie inzet, bezieling en bij vlagen goed voetbal geen punt(en) op.

Degradatie

Door deze nederlaag is Germania verder in de problemen gekomen. Men staat nu op een na-competitieplaats maar rechtstreekse degradatie is ook nog mogelijk. Is men echter in staat om de resterende twee wedstrijden, thuis tegen WAVV en uit naar Union zes punten te pakken dan behoord rechtstreekse handhaving ook tot de mogelijkheden.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron/Tekst: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen