[2I] Germania pakt punt in Ulft

ULFT – Germania heeft zondag in de uitwedstrijd tegen SDOUC verdient één punt gepakt.

2-2

Na een roerige week, met het vertrek van trainer Piet de Kruif, hadden de Germanen een droomstart. Binnen drie minuten stond het 0-1. Na rust keek men na één uur spelen tegen een 2-1 achterstand aan maar de ploeg van “Noord” rechtte de rug en kwam een kwartier voor tijd op 2-2 wat tevens de eindstand was.

Goede start, daarna wat tam

Germania leidde na drie minuten al met 0-1. Een geweldige pass van Tijn Jellema belandde bij Frenk Wouterse die op zijn beurt Maks Nas in stelling bracht. Nas kogelde op doel, maar zag de bal via de lat weer het veld inkomen. Daan de Groot pikte de bal op en gaf Jordy Wijnhoven de kans om fraai de 0-1 aan te laten tekenen.
De verdere eerste helft kabbelde wat voort. Beide ploegen kregen wat kansjes maar de mooiste was nét voor rust voor de thuisploeg. Tot Groesbeekse opluchting belandde de bal op de lat in plaats van het doel. Het Groesbeekse gevaar bestond niet meer dan enkele schoten met te weinig precisie.

Initiatief van Germania

Na rust pakte Germania de draad meteen op en pakte het initiatief. Toch was het al snel 1-1. Slechte communicatie in de Germania-verdediging was de aanleiding van de gelijkmaker. Nauwelijks tien minuten later keek Germania al tegen een achterstand aan: 2-1. Toch wisten de spelers van Germania zich te herpakken. Nas vond met een fraaie pass Wouters die met zijn bovenbeen de gelijkmaker liet noteren: 2-2. Hierna gingen beide ploegen nog op jacht naar de winst, maar wisten geen treffers meer te produceren. SDOUC trof nog een keer de lat en de ingevallen Karen Tevonyan zag zijn uitstekende inzet op de vuisten van de doelman tot hoekschop gaan.

Vrede met gelijkspel

Met dit gelijkspel hadden beiden ploegen vrede mee. Voor Germania betekende dit het tweede gelijkspel in twee uitwedstrijden. Complimenten aan spelers en staf voor de instelling, inzet en bezieling en bij vlagen redelijk tot goed voetbal. Als dit de komende zes wedstrijden gebracht kan worden zou men niet in de problemen hoeven te komen.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron/Tekst: Germania

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.