[2I] Germania doet zichzelf tekort: nederlaag tegen Union

GROESBEEK – Germania heeft in de belangrijke thuiswedstrijd zichzelf ernstig tekort gedaan.

De ploeg van Piet de Kruijff was driekwart van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar door enkele onachtzaamheden ging deze wedstrijd toch verloren. Daarmee verloor Germania een uitstekende positie in de tweede periode van deze competitie.

Kunstgras

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras omdat het hoofdveld van Germania onbespeelbaar was. Wie gedacht had dat dit in het voordeel van Union zou zijn, kwam bedrogen uit. Union dat de thuiswedstrijden altijd op kunstgras speelt, wist vooral de eerste helft geen raad met een goed combinerend Germania. Zonder tot veel uitgespeelde kansen te komen, was Germania de bovenliggende partij.

Pas laat gevaarlijk, brilstand bij rust

Germania wist zich echter ook geen echt uitgespeelde kansen te creëren en het duurde dan ook tot de 37e minuut dat Germania echt gevaarlijk werd via Tijn Jellema. Een prima voorzet werd door het maar net over gekopt. Twee minuten later kwam Union goed weg toen een terugspeelbal op de doelman door hem tegen Germania spits Jordy Wijnhoven werd aangeschoten. Gelukkig voor de Union-doelman verdween de bal echter net naast het doel. Vlak voor rust de derde kans voor Germania toen een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant net werd over gekopt door de mee naar voren gekomen verdediger Tijn Jellema. Ruststand 0-0.

Openingstreffer

Na rust een aanvallend Germania die zich enkele kansen wist te creëren maar de gevaarlijkste situatie deed zich voor toen Union in een tegenstoot de bal tegen de lat liet belanden. Vijf minuten later enkele corners van Germania die goed werden ingebracht door Frenk Wouterse. Uit de tweede corner kopte Maks Nass tegen de lat. Enkele minuten later kwam Germania op voorsprong toen een corner het doel werd ingewerkt door Tijn Jellema: 1-0.

Union gooit de wedstrijd om

Hierna kreeg Germania nog enkele mooie kansen om de score hoger op te voeren maar de ploeg verzuimde dit. En zoals zo vaak in het voetbal valt het doelpunt dan aan de andere kant. Onachtzaamheid zowel op het middenveld als in de achterhoede leidde ertoe dat Union vrij simpel op 1-1 kon komen in de 75e minuut. Vanaf dat moment was Germania het spoor bijster en kon Union goed combinerend zichzelf naar de overwinning voetballen. Dit leidde in de 80e minuut tot de 1-2 en (omdat Germania daarna alles op de aanval gooide) in de 90e minuut tot de 1-3.

Hierdoor verloren de mannen van Piet de Kruijff belangrijke punten in de periode maar wat nog belangrijker is: De ploeg moet nu weer naar beneden kijken en dat is iets wat je als club liever niet wilt. Volgende week speelt Germania weer thuis, nu tegen Leones.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron/Tekst: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen