[2I] Germania doet goede zaken tegen Orion

NIJMEGEN – Germania heeft in de belangrijke uitwedstrijd tegen Orion een verdiende overwinning behaald.

Na een 0-1 voorsprong kreeg Germania in de eerste helft nog enkele prima kansen om de voorsprong te vergroten. Na rust een aanvallend Orion maar Germania wist via twee uitstekend uitgespeelde counters uit te lopen tot 0-3.

Goede start

Germania startte uitstekend in Nijmegen en kwam reeds na vijf minuten aan de leiding. Daan de Groot speelde zich aan de rechterkant uitstekend vrij en zijn afgemeten voorzet werd keihard in de linker benedenhoek gekopt door Max Nass: 0-1. Germania plaatste daarna nog enkele goede aanvallen en in de 13e minuut resulteerde dat in een corner. Nasim Saber nam deze scherp aangesneden, maar helaas kwam Jordy Wijnhoven net iets te kort.

Cadeautje

Orion werd in de eerste helft slechts één keer gevaarlijk, daarbij geholpen door de warrig leidende scheidsrechter van Veghel. Om onduidelijke redenen bestrafte hij doelman Jaap Omvlee van Germania omdat die de bal te lang vastgehouden zou hebben. De vrije trap werd in de muur geschoten zodat Orion dit cadeautje van de scheidsrechter niet uitpakte.

Verdediging houdt stand

In de tweede helft een fel aandringend Orion dat Germania terug drukte in de verdediging. De verdediging van Germania stond echter heel goed en vooral Tijn Jellema en Soufian Boukali speelden een geweldige wedstrijd. Datzelfde kan gezegd worden van doelman Jaap Omvlee die soeverein alle hoge ballen wegkaapte voor de kopgrage spitsen van Orion.

Counteren

Meteen na rust liet de Germania doelman zien deze dag in hele goede doen te zijn doordat hij een schier onhoudbaar schot alsnog verwerkte. Orion speelde in die fase vol op de aanval en dat leverde voor Germania enkele prima counterkansen op. Aanvankelijk werd daar echter te slordig mee omgesprongen zodat de 0-1 heel lang op het scorebord bleef staan.

Beslissing

In de 83e minuut gooide Germania de wedstrijd in het slot nadat Melvin de Klijn goed werd vrijgespeeld en simpel kon scoren. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en toen in de 88e minuut na een wel goed uitgespeelde counter Nasim Saber de bal hoog in de touwen joeg, kon Germania drie hele belangrijke punten bijschrijven.

De Groesbeekse ploeg staat nu op een gedeelde vijfde plaats en staat in de tweede periode er goed voor. Orion verspeelde belangrijke punten in de strijd om promotie.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron/Tekst: Germania

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.