[2I] Germania degradeert naar derde klasse

GROESBEEK – Germania is zondag gedegradeerd naar de derde klasse.

Doordat SML en AZC hun wedstrijden wisten te winnen was het doek voor de bewoners van Noord al gevallen voordat de wedstrijd tegen Union beëindigd was.

Staken door bliksem en onweer

Twintig minuten voor tijd leidde Germania met 0-2, deze stand was met rust al bereikt door twee doelpunten van Karen Tevonyan. Toen staakte de scheidsrechter de wedstrijd door het weer. Bliksem en onweersbuien trokken over Malden, zodanig dat de scheidsrechter het onverantwoordelijk vond om verder te gaan. Uiteindelijk werd de wedstrijd niet meer hervat.

Germania doet wat het moet doen

Germania wist van meet af aan wat hun te doen stond; winnen van Union en dan maar hopen dat SML en AZC niet zouden winnen. Binnen het half uur leidde Germania met 0-2. Na tien minuten stuurde Wouterse Van Geenen op rechts weg die een afgemeten voorzet gaf op de kleinste man van het veld, Karen Tevonyan. Toch wist hinde bal kopend achter de doelman van Union te krijgen; 0-1. Binnen het half uur verdubbelde Karen Tevonyan de score 0-2.

Rood

Tussendoor kreeg ook de thuisploeg kansen maar Jaap Omvlee stond een uitstekende wedstrijd te keepen en hield met een paar knappe reddingen zijn doel schoon. Net voor rust moest Germania met tien man verder omdat Daan de Groot met rood kon vertrekken. Daan maakte een overtreding, dat was juist maar om daar rood voor te krijgen was vriend en vijand over eens dat dit een te zware sanctie was.

Niet meer uitspelen?

De tweede helft was nauwelijks bezig toen de eerste buien Malden bereikte. Zodanig dat de scheidsrechter het vond om wederom de kleedkamers op te zoeken. Na tien minuten werd de wedstrijd hervat maar niet voor lang want weer flitste het een aantal keren en ook nu weer zodanig dat er ingerukt werd. Dit duurde echter zo lang dat de wedstrijd definitief gestaakt werd. De wedstrijd zal waarschijnlijk niet worden uitgespeeld omdat de einduitslag geen invloed meer zal hebben op de eindstand.

Germania keert volgend seizoen na een afwezigheid van 19 jaar weer terug in de derde klasse.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron/Tekst: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen