[2I] Fel en gedreven Germania verrast koploper Spero

GROESBEEK – Germania heeft in de thuiswedstrijd tegen koploper Spero goede zaken gedaan. De ploeg van Piet de Kruijff was bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won daarom ook verdiend deze belangrijke wedstrijd: 1-0.

Door deze uitslag heet Germania weer wat meer lucht gekregen in de strijd onderin terwijl Spero door dit verlies de koppositie heeft moeten afstaan aan Orion.

Fel Germania

Spero was na lange tijd eindelijk weer eens volledig en dat beloofde veel voor de Elstenaren. Maar ondanks die kwaliteitsinjectie was het Germania dat meteen de toon zette in de wedstrijd. Er werd heel kort gedekt en door een enorm portie inzet werd Spero keer op keer teruggedrongen op eigen helft. Overigens zonder tot veel kansen te komen in de eerste helft.

Scheids geblesseerd

De eerste helft die nog werd onderbroken in de 35e minuut door een blessure van de scheidsrechter. Gelukkig werd er snel een vervanger gevonden en kon de wedstrijd worden voortgezet. Spero was gevaarlijk met enkele corners maar verder dan die spaarzame kansjes kwam de ploeg uit Elst niet.

Germania sterk uit startblokken

In de tweede helft was het meteen Germania dat het initiatief nam en dat Spero ver terugdrong. In de 50e minuut zette Nasim Saber met een schitterende steekpass Rens van Lanen oog in oog met de doelman van Spero, maar helaas miste Rens deze uitgelezen kans. Diezelfde Van Lanen was in de 62e minuut dicht bij een treffer toen hij na een lange solo een schot losliet dat door de doelman van Spero maar nauwelijks verwerkt kon worden.

Initiatief Spero

Na deze twee fraaie kansen nam Spero wat meer initiatief en moest doelman Jaap Omvlee van Germania enkele malen handelend optreden om een doelpunt van Spero te voorkomen. Vijf minuten voor tijd kreeg Germania de grootste kans van de wedstrijd toen Nasim Saber een schitterende steekpass losliet op Maks Nass. Helaas voor Germania mikte Maks Nass deze bal net naast het doel waardoor de stand 0-0 bleef.

Beslissing en rood

Toen iedereen zich al met een gelijkspel had verzoend, kreeg Germania nog een corner te nemen. De Spero doelman liet de scherp ingedraaide bal los waarna de voor de moegestreden Melvin de Klijn ingevallen Karen Tevoynan de bal in het doel wist te werken en Germania op een 1-0 voorsprong te zetten. Er werd tegen deze treffer door Spero dermate geprotesteerd dat een speler daardoor een rode kaart opliep. In de laatste twee minuten hield Germania stand en won daardoor dik verdiend tegen koploper Spero.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron/Tekst: Germania

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.