[2I] Degradatie dichtbij voor Germania

GROESBEEK – Germania heeft zondag een flinke afstraffing gekregen van WAVV: 0-4.

Kansen om zeep

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was dit geheel onnodig. Voordat de bezoekers de eerste keer voor het Groesbeekse doel kwamen had Germania al vijf 100%-kansen om zeep geholpen. Door dit resultaat is Germania rode lantaarndrager en is met nog ??n wedstrijd te gaan degradatie akelig dichtbij.

Winnen was noodzakelijk

WAVV was al verzekerd van nacompetitie doordat men de 2e periodetitel al op zak had. Germania moest zeker winnen om rechtstreekse degradatie en/of nacompetitie te ontlopen. Dit had zeker gekund. Binnen het half uur kwam Melvin de Klijn driemaal oog in oog te staan met de doelman van WAVV maar wist de bal niet achter hem te krijgen. Ook Rens van Lanen lukt het niet en Frenk Wouterse kopte van dichtbij over het doel.

Eerste kans, direct raak

Toen de bezoekers in de 34e minuut voor het eerst gevaarlijk werden was het meteen raak. Nauwelijks 5 minuten later lag nummer twee achter Jaap Omvlee en op slag van rust had zelfs nummer drie kunnen vallen maar de bal ging rakelings naast het doel.

De weg nar 0-4

Na rust kon Germania geen potten meer breken. Hoewel men ook nu weer uitstekende mogelijkheden kreeg maar men kreeg de bal zelfs van dichtbij niet in het doel. Tien minuten voor het einde besliste WAVV definitief de wedstrijd;0-3. In de slotminuut werd het zelfs nog 0-4.

Laatste wedstrijd

Hierdoor is Germania afgezakt naar de laatste plaats. Er is nog ;e;en wedstrijd te gaan, zondag uit naar Union. Deze wedstrijd moet men winnen om nog nacompetitie te halen maar dan nog is men afhankelijk van de uitslag van SML die tegen kampioenskandidaat Spero spelen.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron/Tekst: Germania

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.