15 april: Open Dag Dierenambulance Nijmegen e.o.

NIJMEGEN – De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood.

5.000 dieren per jaar geholpen

Zo’n 100 vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor hulp aan dieren. Er wordt zo’n 50.000 keer per jaar gebeld voor hulp aan dieren en er worden rond de 5.000 dieren per jaar geholpen. De DAN beschikt over drie ambulances en de daarbij behorende hulpmiddelen, een rubberboot en een paardentrailer. Daarnaast heeft de DAN diverse opvang- en revalidatiefaciliteiten, waaronder een vogelasiel en een opvang kleine zoogdieren.

Open dag op 15 april

Op zondag 15 april organiseert Dierenambulance Nijmegen e.o. een Open Dag. U krijgt die dag een kijkje achter de schermen: er zijn rondleidingen, u kunt de binnen- en buitendierenopvang en de meldkamer bekijken en u kunt de ambulances bezichtigen. U krijgt informatie over het werk van de DAN en de (lopende) projecten. Patholoog anatoom Frank van de Goot geeft een lezing over forensisch dieronderzoek.

Konijnenopvang

Er is een feestelijke opening van de nieuwe konijnenopvang door de oudste vrijwilliger (90 jaar) samen met dierenarts Rutger Reurings. Bovendien zijn er verschillende leuke activiteiten voor kinderen en uiteraard staan de koffie en thee klaar.

U bent op zondag 15 april van harte welkom tussen 11 en 16 uur op Thijmstraat 121 in Nijmegen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen